Известие

Collapse
No announcement yet.

Ех, тези съединители :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ех, тези съединители :(

Попрочетох за проблемиет със съединителите, но нещо не успях да се ориентирам къде горе долу може да е проблем при мен. За съжаление точно когато се е случило не съм карал аз и не съм бил там, но по описание проблема е станал по следния начин. При опит за потегляне с нормално подаване на газ и съединител в положение в което обикновено вече отлепя колата просто не иска да тръгне и в следващия момент педала пропада. От тук нататък вече се включвам и аз, така че ще говоря от личен опит. Когато отидох да изтегля колата забелязах следните неща. При натискане на съединителя той просто потъва надолу сякаш нещо го дърпа. Не е необходимо дори да го натискам докрай. Просто трябва да му дам лек натиск и той сам си потъва. Връщането му става само на ръка. При запален двигател се чува леко стъжене, което се усилва малко когато съединителя е в долно положение. Лагер може би?! Опитах при долно положение на педала да включа някоя скорост, но без успех. Около помпата и работния цилиндър не се забелязват течове. Всички възможни течности на колата са си в нормалните граници. Вилката уж мърда когато се натиска педала, но дали си върши работата както трябва.... Моля просто за малко ориентация какво може да бъде и горе долу цената, защото колата може да се придвижва само с дърпане. А това усложнява много нещата, защото ако я издърпам до сервиз и там ми обяват цена от да речем 500 лева които ако нямам да дам означава, че трябва да си я изтегля обратно и после пак към сервиза когато имам парите. От друга страна ако отида в сервиза и обясня както на вас ви обяснавам те просто ще ми кажат "ми докарай я и ще я видим". Тегава работа
    The greatest of all scientific hobbies!

Провери за всеки случай да не се е разкачил педалът от буталото на помпата там, където лагеруват и ако не е - една нова помпа може би ще оправи нещата и не би трябваяло да е 500 лв ремонтът, но най-добре си е на място да видят
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Хммм, ако се е разкачил дали ще мърда вилката? Нещо ме съмнява. Плюс това потъването на педала е плавно, което ме навежда на мисълта, че помпата все пак държи.

Comment

Ами те цените са известни, въпроса е кое от всичкото е заминало. Потъването на педала и вдигането му само на ръка, прилича много на помпа или цилиндър, ама пък казваш че нямат течове. Малко ме притеснява и стърженето.
        Ако проблема е само в хидравликата на съединителя, със смяна на двете помпи и труд няма да ти вземат повече от 200 лева. Ако трябва обаче да се сменя съединител, само комплекта съм чувал към 300 лева (Валео) пък и трдуа там наистина не е лек, но се надяваме, че при теб не е това

Най-добре иди в някой от форумните сервизи, разкажи им и те ще ти кажат, какво може да бъде и колко евентуално ще струва, а пък ще се разберете дали да им я караш и кога. Все пак докато не се види в сервиз, е хвърляне на боб.

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
        Хммм, ако се е разкачил дали ще мърда вилката? Нещо ме съмнява. Плюс това потъването на педала е плавно, което ме навежда на мисълта, че помпата все пак държи.
        Незнам колко плавно потъва, ама щом не се връща според мен помпата или цилиндърчето са сдали багажа. А и доколкото разбрах, сега колата е на свободна и при натиснат педал не можеш да включиш скорост, което ме кара да си мисля, че не достига налягане да раздели съединителя, което пак е симптом за проблем в хидравликата.
        Last edited by Sm0k; d.m.y г., 11:23.
        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

то е ясно. или помпа или цилиндър. по около 30-тина лева са "метели" и малко спирачна течност.
          точка

Comment

Такаааа, предните дни нямах време да се занимая, а когато стана случката на пътя не беше удачно да си играя на майстор. Та слезнах преди малко да огледам положението и о, чудо! Съединителят сега се връща, но много мудно и бавно. След няколко натискания обаче почти спря да се връща. Което вече и мен ме навежда на мисълта за помпа или цилиндър. Та как мога да разбера кое от двете е? И другото, което ме притеснява е въпросното стържене. Направих си експеримента да откача палчето на цилиндъра от вилката и при запален двигател да я върна на ръка. Стърженето определено намаля но НЕ изчезна. Което ме кара да си мисля, че проблема е в цилиндъра, който нито натиска както трябва, нито връща както трябва. Но отново стрженето ме притеснява. Дали наличието му означава, че и лагера е сдал багажа и ако не от къде може да идва?

Comment

При мен съединителя щракаше при натискане и връщане на педала. Покарах малко на страх, все градско закарах я на сервиз (приятели).
              Беше блокирал лагера и изтъркал пластините на притискателния диск,от няколко от тях просто не беше останало нищо, там където ги е натискал лагера.
              Майстора каза, че още малко ако съм покарал така, просто ще са се изтъркали всички пластини, лагера пропада в дупката и съвсем няма съединител.
              Мисля си че и при тебе е такъв проблема. Лагера си си движи двободно напред назад - няма как да натисне пластините щото там е дупка изтъркал ги е. Остатъците от някой от тях стържат...

Ако е помпа -ще губиш и спирачна течност. (И помпата на педала ми се прецака месец след като смених съединителя, но докато сдаде напълно багажа, два пъти доливах спирачна течност, чак тогава забелязах локвата в краката.)

Аз купих съединител за 136 лева някъде - Мекарм...
              (комплект феродов притискателен и лагер)
              http://www.mecarm.it/collaudoEN.swf
              Ако имаш пари купи си истински, тия били дърво, всички така казват. Но ако няма и това е решение някакво. Дотук съм му направил около 5-6000... Колко ще изкара не знам, но иначе трябваше месец да съм без кола.

Та според мен си за съединител - комплект.
              Дано да съм ти помогнал.
              145 1.6TS '97

Comment

Мерси Ivo_. Полезна информация която май само затвърждава предположенията ми. Вчера я разчастих да проверя помпата и цилиндъра и всичко си е ток и жица. Пари ще има, въпроса е, че по всички закони на Мърфи стана точно когато трябва да се плащат едни дебели суми и нещо не ми се остава без пари като изтърся всичко на куп. Та нека мине "дебелия" момент и ще я карам към сервиз. Съединител мисля да слагам, както ти казваш "истински", че нещо не ми се рискува. Иначе явно голям карък ме е подгонил. Докато са ме теглили някъде съм настъпил някакво желазо, дебело колкото един по-дебеличък пирон та и гумата ми е заминала. Тя поне е малък кахър де ама е сравнително нова. Още няма 1 година. Какво да се прави, късмет

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                  Съединител мисля да слагам, както ти казваш "истински", че нещо не ми се рискува.
                  Ами ако не се лъжа оригиналния на колата е Валео. Според мен не си заслужава да слагаш от евтините. Валеото е 2 пъти по скъпо, ама пък цялото приключение със свалянето и качването на кутията според мен не си заслужава да се повтаря след някакъв сравнително кратък пробег, заради 150-200 лева разлика. Плюс това евтините съм чувал, че не работят добре като оригиналния, дори и когато са нови и все още не са хвърлили. Не че не може да се покара и с тях, ама все пак не е като да си смениш крушката на халогена, че да не те бърка утре пак да го направиш
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                    Ами ако не се лъжа оригиналния на колата е Валео.............
                    Не се лъжеш, а и аз точно на към Valeo съм се насочил. Скъпо, не скъпо...какво да правиш когато така или иначе ножа е до кокала нямаш много избор. Това btw ме подсеща за разговора който водих наскоро с един приятел. Той е на друга марка автомобил и също и се радва и я гледа толкова колкото и ние на нашите. Та беше станало въпрос за цените на частите и в крайна сметка извода е, че каквато и кола да си вземеш винаги има поне по 1, 2, 3... части от нея които са извънредно скъпи.

Comment

Working...
                    X